Arvovaltainen Consumer Reports laittaa automerkit vuosittain järjestykseen perustuen merkkien luotettavuuteen, turvallisuuteen, omistajien tyytyväisyyteen sekä lehden tekemiin koeajoihin.

Tämänvuotisen listauksen kymmenen parasta ja huonointa merkkiä on nyt julkistettu. Listaus kattaa kokonaisuudessaan 34 automerkkiä.

Consumer Reports valitsi parhaaksi automerkiksi Hyundain uuden luksusmerkki Genesiksen, joka sai vertailussa 81 pistettä (sadan ollessa maksimipistemäärä). Toiselle ja kolmannelle sijalle ylsivät saksalaismerkit Audi ja BMW.

Parhaat automerkit top 10:

1. Genesis
2. Audi
3. BMW
4. Lexus
5. Porsche
6. Kia
7. Subaru
8. Tesla
9. Honda
10.Toyota

Consumer Reportsin vertailussa jumbosijaa pitää viime vuoden tapaan Fiat. Italialaismerkin saldoksi jäi 39 pistettä, mikä on yhdeksän pistettä vähemmän kuin toiseksi viimeisellä sijalla olevalla Jeepillä.

CR:n autotestauspäällikkö Jake Fisherin mukaan Fiat ei suoriutunut hyvin ainoassakaan kategoriassa.

”Fiatit eivät ole hyviä tai mukavia ajaa. Ne ovat ahtaita ja epäluotettavia.”

Fiat Chrysler Automobilesin omistamista merkeistä myös Alfa Romeo, Jeep, Dodge sekä Ram Trucks sijoittuivat kymmenen huonoimman automerkin joukkoon.

”Monet Fiat Chryslerin autot on rakennettu vanhentuneelle perusrakenteelle, joten ne eivät ole yhtä moderneja kuin muiden merkkien mallit”, Fisher selittää.

Chrysler ainoana poikkeuksena FCA-automerkeistä sijoittui parhaiden automerkkien listan sijalle 11.

Huonoimmat automerkit top 10

1. Fiat
2. Jeep
3. Land Rover
4. Alfa Romeo
5. Mitsubishi
6. Jaguar
7. GMC
8. Dodge
9. Ram
10. Mini

Land Roverin ja Jaguarin kohdalla sijoitusta laskivat Fisherin mukaan erityisesti merkkien luotettavuusongelmat.

FCA:n tiedottaja Berj Alexanian puolustaa omiaan Usa Today -sivustolla sanoen, että kuluttajien tahto ei vastaa Consumer Reportsin tapaa arvioida automerkkejä. Hänen mukaansa esimerkiksi Consumer Reportsin lyttäämä Jeep Wrangler on saanut kuluttajilta erittäin hyvän vastaanoton. Alexanian selittää heikkoa menestystä myös kulttuurierolla.

”Fiatilla ja Alfa Romeolla on malleja, jotka ovat luonteenpiirteiltään hyvin eurooppalaisia. Jotkut amerikkalaiset eivät ole vielä ymmärtäneet, että autot on suunniteltu sellaisiksi kuin ne ovat. Niissä on ominaisuuksia, joita amerikkalaiset eivät osaa vielä arvostaa.”

Consumer Reportsin raportti kokonaisuudessaan julkaistaan huhtikuussa. Viime vuotiseen raporttiin pääset tutustumaan tästä.