Fiat Marea on saanut lisää puhtia kaksilitraisen moottorin muodossa. Erikoiseksi sen tekee viisisylinterisyys.

Hinnaston kallein Marea on on 155 20v HLX Weekend ja hintalapussa lukee 159900 markkaa. Porrasperän saa kymppitonnin edullisemmin. Tehokkaan moottorin (113 kW/154 hv) yhteydessä varustus on hyvä sisältäen esimerkiksi kevytmetallivanteet.

Vaikka moottori on tehokas, ei se Mareasta vielä mitään rakettia tee, normaalia reippaamman perheauton kylläkin. Kaasua syvemmälle painettaessa ilmaantuu esiin viisisylinteriselle tyypillinen, mukavan kurnuttava ääni. Sen kuuntelu aiheuttaa välillä hieman tarpeetontakin kiihdyttelyä. Sekalaisen ajon kulutukseksi Fiat ilmoittaa 9,8 l/100 km, mitä ei kovin nuukaksi voi kehua.

Ajettavuudeltaan Marea 155 ei ole yhtä hermostunut kuin kesän farmarivertailuun osallistunut malli. Ohjaustuntoon jää silti edelleen parannettavan varaa ja suoraan ajo vaatii osakseen hieman ylimääräistä huomiota.

Kaksilitrainen moottori on tervetullut lisäys Marea-malliston jatkeeksi. Yhtä nopean farmari-Astran tai Focuksen saa halvemmalla, ne kuluttavat vähemmän ja ovat kenties parempia ajaa, mutta viisisylinterisen ääntä ne eivät kykene tarjoamaan.

(Lyhennelmä Velimatti Honkasen artikkelista TM 18/99, s. 109 )