Fiat Viaggio esiteltiin Pekingissä, mutta sen Eurooppaan tulo kestää vielä pitkään, mitä odotellessa on tyydyttävä uudistettuun Lineaan.

Fiatilta on pitkän tauon jälkeen tulossa mielenkiintoisia malleja alempaan keskiluokkaan. Esittelimme Pekingin autonäyttelyartikkelin yhteydessä uuden Viaggion (nyt netissä ja 16.5. ilmestyvässä numerossa 10/2012 asiasta enemmän). Kestää pari vuotta ennen kuin siitä kehitetty uusi malli saadaan myyntiin Euroopassa.

Sitä ennen Euroopassa turvaudutaan uudistettuun porrasperäiseen Lineaan. Vuonna 2007 esitelty Turkissa valmistettava malli kävi vierailulla Suomessakin, muttei saavuttanut meillä kovin suurta suosiota. Viiden vuoden markkinoillaolon jälkeen keulaa ja perää on nyt kohennettu ja sisustus on aiempaa ylellisempi.

Tekniikkapuolella 1,3-litraista Multijet-dieselmoottoria on kehitetty taloudellisemmaksi. Nyt Lineaan saa myös 1,4-litraisen ahdetun MultiAir-moottorin jopa 125 kW tehoisena. Moottoria on käytetty aiemmin Alfa Romeo MiTossa ja Giuliettassa.