Maaliskuun alussa Geneven autonäyttelyssä oli esillä Fiat Fullback, joka on omaa sukua Mitsubishi L200 eli tonniluokan avolava. Vain vajaa kuukausi myöhemmin on vuorossa odottamaton yllätys, Fiat Talento. Jostain syystä Fiat on sitä mieltä, että Doblòn ja Ducaton välissä on tilaa vielä yhdelle.

Fiatilla avautuu aukko pakettiautomallistoon, kun PSA Peugeot Citroën ei ottanut sitä enää mukaan yhteistyöhön. PSA esitteli Genevessä Citroën Spacetourerin ja Peugeot Travellerien, joiden sisarmalli on Toyotan Proace. Tuon yhteistyön tiivistettyä Fiatille ei enää ollut tilaa, vaan se joutui etsimään uuden kumppanin.

Fiat valmistaa Ducaton edelleen yhteistyössä PSA Peugeot Citroënin kanssa ja Doblòsta tehdään oma versio Opelille. Talenton kautta yhdistyy kolme konsernia, sillä se on perusrakenteeltaan sama auto kuin General Motorsin myymä Opel/Vauxhall Vivaro ja Renault-Nissan Alliancen Renault Trafic ja vielä esittelemätön Nissan NV300.

Italialaisen nimensä Talento on saanut muinaisesta kolikosta, mutta englanninkielellä talent tarkoittaa myös kykyä ja taitoa, mikä sopii mainiosti pakettiautoon. Niitähän käytetään yleensä hoitamaan erilaisia tehtäviä ja ratkaisemaan ongelmia.

Uutuuden tekniikasta Fiat antaa toistaiseksi hyvin vähän tietoa. Talentossa on yhdellä tai kahdella ahtimella varustettu dieselmoottori, jonka yhteydessä on kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto. Talenton myynti alkaa tämän vuoden loppupuolella.

Uutinen on julkaistu 29.3. klo 15.59 ja päivitetty viimeksi 30.3. klo 13.07.