Ennen vanhaan Ghia tarkoitti Euroopan Fordin kielellä ylellisintä vaihtoehtoa. Ajan mittaan siitä luovuttiin, kunnes vuonna 2015 synnytettiin uusi nimi kaikkein hienoimmille Fordin malleille ja se oli Vignale.

Uusi ylellinen varustetaso tuli ensin saataville vain Mondeoon ja seuraavansa sen sai S-Max. Vignale-tason Fordeja myytiin ensi alkuun Suomessa vain kahden vähittäismyyjän kautta.

Vähitellen Vignale-varustetaso on ilmestynyt melkein kaikkiin Fordin henkilöautoihin ja katumaastureihin Fiestaa myöten. Samalla sen jakelu on laajentunut kattamaan lähes kaikki Suomen myyntipisteet. Edellytyksenä on edelleen, että myymälässä on erityinen Vignalen ylellisyyttä edustava alue.

Nyt myös uusi Ford Focus on saatavana Vignalena. Korissa on paljon kromia, ja auton alla pyörivät 17-tuumaiset kevytmetallivanteet. Varustelistalta löytyvät niin aktiivinen melunvaimennus, älyavain kuin nahkaverhoilu. Edessä on LED-valot ja sisällä tunnelmavalaistus.

Ford Focus Vignalen hinnat lähtevät 132 kilowattia kehittävällä 1,5-litraisella EcoBoost-moottorilla ja käsivalintaisella vaihteistolla varustetun viisiovisen 30 024 eurosta. Kaikki muut vaihtoehdot ovat automaattivaihteisia ja niistä halvin (1,0 EcoBoost, 92 kW) maksaa 30 930 euroa. Farmarikoriset Focus Vignalet ovat toistatuhatta euroa viisiovisia kalliimpia.