Ford on varmasti todella tyytyväinen päätöksestään aloittaa Mustangin myynti kaikkialla maailmassa.

Vähän aikaa sitten Yhdysvalloissa vietettynä kansallisena Mustang-päivänä julkistettiin vuoden 2017 maailman urheiluautojen myyntiluvut. Lähteenä oli Fordin käyttämä IHS Markit, jonka listaamat yli 80 maata kattavat noin 95 prosenttia maailman automyynnistä.

Ford Mustang oli siis 125 809 auton myynnillään maailman eniten rekisteröity urheiluauto jo kolmantena peräkkäisenä vuonna.

Kaksi kolmasosaa myynnistä, 81 866 kappaletta, tuli kotimarkkinoilta Yhdysvalloista, mutta vientiinkin pitkälti yli 40 000 autoa. Niistä 7 125 päätyi Kiinaan.

Aivan tyytyväinen Ford ei kuitenkaan voi tulokseen olla, sillä vuonna 2016 Mustangeja myytiin yli 150 000 kappaletta.

Ford haluaa Mustangille lisää asiakkaita. Sen takia tällä kaudella NASCAR-sarjassa Ford korvaa Fusionit Mustangeilla.

Yhdyvalloissa valmistettavista niin sanotuista muskeliautoista toisena oli viime vuonna kotimarkkinoilla ja myös globaalisti Chevrolet Camaro.

Sen myynti putosi 6,6 prosentilla vuoteen 2016 verrattuna ja kotimaan rekisteröinneissä päädyttiin 67 940 autoon. Euroopassa myytiin 1 592 Camaroa, minkä lisäksi niitä vietiin Kiinaan, Meksikoon ja moneen muuhun maahan.

Dodge Challenger joutui tyytymään kotimaassaan 64 537 auton rekisteröinneillä pronssisijaan.

Hyvää oli myynnin kasvu vuoteen 2016 verrattuna, ja kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana Challengereita on rekisteröity yli kymmenen prosenttia enemmän kun viime vuonna samaan aikaan. FCA ei vie Challengeria Pohjois-Amerikan ulkopuolelle, joten myynnissä oleva yksilöt ovat harmaatuontia.

Ford haluaa Mustangille lisää asiakkaita. Sen takia tällä kaudella NASCAR-sarjassa Ford korvaa Fusionit Mustangeilla. Hankkeen takana saattaa olla sekin, että Ford on supistamassa henkilöautomallien määrän Yhdysvalloissa olemattomiin.