Lähes kaikki yhdysvaltalaiset yhtiöt ovat vastustaneet presidentti Donald Trumpin päätöksiä teräksen ja alumiinin tuontitullien korotuksista ja kauppasodasta Kiinan kanssa. Harva on kuitenkaan kertonut konkreettisia vaikutuksia. Nyt Fordin pääjohtaja Jim Hackett on lyönyt kovan luvun pöytään.

Hän totesi Bloomberg Televisionin haastattelussa, että terästullin korotus on vienyt heiltä miljardi dollaria voittoa, eli päätös on nostanut yhtiön kuluja yli 800 miljoonalla eurolla. Hackettin mielestä ironista asiassa on se, että suurin osa tuosta rahasta käytettäisiin investointeihin Yhdysvalloissa. Mitä kauemmin lisätulleja pidetään yllä, sitä enemmän vahinkoa Fordille aiheutuu.

Jo aiemmin elokuussa Fordin maailmanmarkkinoista vastaavat Jim Farley totesi, että Trumpin teräs- ja alumiinitullit aiheuttavat yhtiölle melkoisen vastatuulen ja pudottavat yhtiön voittoa. Kiinan kanssa käynnistyneen kauppasodan takia pohjoisamerikkalaiset asiakkaat eivät voi hankkia uuden sukupolven Focusta. Ajatuksena oli viedä Focus Activea Kiinasta Yhdysvaltoihin, mutta tuo hanke on peruttu.