Ford Edge esiteltiin Euroopassa vuonna 2016, ja se on saanut varsin hyvän vastaanoton. Nykyinen sukupolvi tuotiin myyntiin Pohjois-Amerikassa vuotta aiemmin. Yhdysvalloissa keulalle voi valita yhden kolmesta bensiinimoottorista. Euroopassa puolestaan moottoritarjonta rajoittuu kahteen kaksilitraiseen turbodieseliin.

Ensi viikolla Detroitin autonäyttelyssä paljastetaan yleisölle uudistunut Edge, jossa urheilullisempi Sport on kehittynyt uudeksi ST-malliksi. Kaikissa malleissa on uudelleen muotoiltu keula ja sisällä kojelaudan keskiosa tietoviihdejärjestelmän näyttöineen on pistetty uusiksi.

Sporttisen ST-mallin uusi 2,7-litrainen tuplaturbo-V6 kehittää 15 kilowattia enemmän kuin aiemman Sportin moottori. Suurin vääntömomentti on varsin vaikuttava 517 Nm. Tuotannosta poistuva Edge Sport kiihtyi 0-96 km/h 5,7 sekunnissa ja neljännesmailiin kului aikaa 14,3 sekuntia. Uusi Edge ST on tehokkaamman moottorinsa ansiosta varmasti nopeampi.

Muita parannuksia ST-mallissa ovat jäykempi jousitus, herkemmin kaasupolkimeen vastaava moottori, parempi moottorijarrutus, tiukemmat pakoputkiston äänet ja ulkonäön muutokset. ST-mallissa on lisäksi muotoilusarja, kaksoispakoputkisto ja 21-tuumaiset pyörät.

Tavalliset Edget saavat lisää turvavarusteita. Lisäksi niiden perusmoottorin, kaksilitraisen EcoBoostin teho kasvaa neljällä kilowatilla ja se kuluttaa entistä vähemmän osin uuden 8-vaihteisen automaatin ansiosta.

Eurooppaan tuotavien Ford Edgestä -mallien muutoksista ei ole vielä kerrottu mitään, mutta uudistunut malli esiteltäneen mantereellamme maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä.