Viimeisten parin kuukauden aikana on uutisoitu, että kaksi potentiaalista moottorinvalmistajaa suunnittelee lähtemistä mukaan formula 1 -luokkaan.

Lisäksi voittoihin ajanut entinen kuljettaja pohtii paluuta ja uusi tiimikin on lähtökuopissa. Eikä se ole ainoa, vaan toinenkin tiimi haluaisi mukaan.

Suurin este on kuitenkin saada FIA:n virallinen hyväksyntä sarjaan pääsemisestä.

Autosportin mukaan serbialainen insinööri ja liikemies Zoran Stefanovic haluaisi perustaa uuden tiimin, jonka kotipaikka olisi Italia. Tämä on jo neljäs kerta, kun herra pyrkii mukaan formula 1 -sirkukseen.

Viimeisin yritys oli vuonna 2009, kun Hispanian, Manorin ja Caterhamin poistumisen jälkeen lähtöruudukkoon vapautui paljon paikkoja. Stefan GP -tiimiä ei kuitenkaan huolittu tuolloin mukaan, vaikka se oli ehtinyt jo hankkia paljon sarjasta poistuneen Toyotan välineistöä ja henkilökuntaa.

Lehden tietojen mukaan Stefanovic on jo perustanut tukikohdan Italian Parmaan, lähelle Varano de Melegarin kilparataa, missä sijaitsee myös Dallara.

Vain vähän matkan päässä ovat Modena (Ferrari, Maserati ja Pagani), Bologna (Ducati ja Lamborghini), Faenza (Scuderia Toro Rosso) ja Imola.

Stefanovicin valmistelut ovat jo pitkällä, sillä hän on tehnyt sopimuksen läheisen tuulitunnelin käytöstä. Lisäksi tekniselle osastolle on palkattu johtajaksi argentiinalainen Enrique Scalabroni, joka on tehnyt töitä Dallaralle, Ferrarille, Lotukselle, Williamsille ja Peugeotille.

Viimeksi Stefanovic neuvotteli asiasta Itävallan F1-kilpailun yhteydessä. Siellä hän esitteli sarjan urheilupuolen johtajalle, Ross Brawnille, vuosisuunnitelman tiimin rakentamiseksi.

Suurin este on kuitenkin saada FIA:n virallinen hyväksyntä sarjaan pääsemisestä. Jean Todt on aloittamassa prosessin, mutta sekään ei vielä tarkoita, että Stefanovicille näytettäisiin neljännellä yrityksellä vihreää valoa.