Vaikka maailma muuttuu, edelleen on silloin tällöin mahdollista nähdä ihmisten heittelevän kesäisin frisbeetä eli liitokiekkoa. Frisbee-nimen käyttöoikeus kuuluu virallisesti amerikkalaisyhtiö Wham-O:lle, joka on nyt ilmoittanut kehittäneensä täysin uudenlaisen Frisbeen, nimeltään Frisbee Sonic.

Wham-O on kertonut hankkeestaan joukkorahoituspalvelu Kickstarterissa.

Voi olla ehkä hieman liioiteltua sanoa, että frisbee olisi ”keksitty uudestaan”, kuten yhtiö mahtipontisesti ilmoittaa. Kuten alla olevasta videosta ilmenee, sen muotoilua on kuitenkin jonkin verran muutettu.

Sen sijaan että Frisbee Sonic olisi pyöreä, se on enemmän kulmistaan pyöristetyn neliön muotoinen, ja sen pinnan muodot tuovat hieman mieleen polkupyörän satulan.

Yhtiö kehuu, että sen uutta frisbeetä on helpompi heittää ja ottaa kiinni – ja se on jopa mukavampi koiralle, koska se on helpompi poimia maasta. Laskeutuessaan se ”kelluu” ilmassa, minkä ansiosta se on helpompi napata kiinni. Jos sen heittää vinoon, muotonsa ansiosta se korjaa itsensä suoraan, yhtiö väittää.

Kickstarter-sivulla on lueteltu peräti kahdeksan asiaa, joilla uusi frisbee on parempi kuin nykyiset frisbeet, mikä herättää tunteen, että nykyiset frisbeet ovat oikeastaan pelkkää roskaa. Frisbee-faneille tämä voi siis olla kokeilemisen arvoinen tuote – on kuitenkin ehkä liioittelua sanoa, että frisbee olisi ”keksitty uudelleen”.

Lue myös Tekniikan Maailman artikkeli vuodelta 2016 frisbeen lentämisen fysiikasta.