Koska General Motors ei enää yritä voittaa takaisin maailman suurimman autonvalmistajan titteliä, se keskittyy lopettamaan kannattamattomia toimintoja. Sen takia Chevrolet-merkin myynti lopetetaan Etelä-Afrikassa ja Intiassa. Intian tehtaan tuotanto jatkuu, mutta autoja valmistetaan vain vientiin. Etelä-Afrikassa tuotantolaitokset siirretään Isuzu Motorsille.

Muutokset tehdään vuoden loppuun mennessä. GM keskittyy investoimaan rahaa ja voimavaroja liiketoimintaan, josta saa enemmän voittoa. Nyt ilmoitetuilla toimenpiteillä saavutetaan GM:n mukaan vuosittain sadan miljoonan dollarin säästöt.

GM:n kansainvälisistä toiminnoista vastaava Stefan Jacoby kertoo asiasta, että Intian mallistoon olisi pitänyt investoida paljon rahaa, jota ei olisi saatu takaisin edes pitkällä tähtäimellä. GM:n autojen myyntiä Intiassa ei ole tarkoitus lopettaa, sillä sinne vietyjen autojen määrä on kolminkertaistunut viime vuosien aikana.

Etelä-Afrikan tilanne on Jacobyn mukaan hyvin samalainen. Toiminnan jatkaminen tai investointien lisääminen sikäläiseen tehtaaseen ei olisi tuonut voittoa sijoitetulle pääomalle.

Reuters kertoo, että GM myi Etelä-Afrikassa ja Intiassa viime vuonna yhteensä 49 000 autoa. Se on suunnilleen sama määrä autoja, kuin Chevrolet Silveradon kuukausimyynti Yhdysvalloissa, joten volyymiin toiminnan leikkaaminen ei juurikaan vaikuta.