Kodintekniikka oli jouluna monen suomalaisen toivelistalla, kertoi elektroniikkaketju Gigantti tiedotteessaan maanantaina.

Jouluna suurimmiksi lahjahiteiksi Gigantissa nousivat älypuhelimet ja niiden tarvikkeet, pelit ja pelitarvikkeet, kuulokkeet ja langattomat kaiuttimet, televisiot sekä kannettavat tietokoneet ja tabletit.

”Jos pitäisi nimetä yksittäinen hittituote, niin se on ehdottomasti Chromecast-suoratoistolaite, joka tekee televisiosta älykkään. Ihmiset haluavat katsoa lempiohjelmiaan silloin kuin itselle sopii ja tämä näkyy Chromecastin myynnissä. Myös sähköhammasharjat, kapselikeittimet ja urheilukellot olivat suosittuja lahjoja”, toimitusjohtaja Irmeli Rytkönen kertoo tiedotteessa.

Puhelimista myydyimpiä yksittäisiä malleja olivat muun muassa Honor 7 Lite, Samsung Galaxy A3, Samsung Galaxy S6, iPhone 7 sekä Honor 8. Peleistä myydyin oli NHL 17 -peli Playstationille.

Gigantti kasvatti joulukaupan myyntiään lähes 8,5 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, yhtiö kertoi maanantaina.

Nettikaupan myynti kasvoi lähes 26 prosenttia ja myymälöissä 7 prosenttia.

Lisäksi ensimmäistä kertaa jo tapaninpäivänä alkaneet alennusmyynnit ovat kiinnostaneet suomalaisia, yhtiö kertoo.

”Joulukauppa sai erinomaisen startin marraskuun lopun Black Fridaysta. Viikonloppuun ajoittuneet joulun pyhät saivat varmaankin ihmiset viivästyttämään jouluostoksiaan ja joulukauppa kävikin kiihkeimmillään joulua edeltäneellä viikolla”, kertoo Gigantin toimitusjohtaja Irmeli Rytkönen.