General Motors esitteli viime kuussa Chicagon autonäyttelyssä vuosimallin 2013 GMC Acadian, jonka muodoissa on jotain hämmästyttävää.

Kun autonvalmistaja esittelee uuden tai uudistuneen automallin, sen oletetaan edustavan jotain ennen näkemätöntä. Yleensä näin onkin, mutta joskus tuotannosta poistuneessa mallissa on ollut jotain niin järkevää, että se otetaan uudelleen käyttöön. GM on toteuttanut jälkimmäistä käytäntöä uudistuneen GMC Acadian kohdalla.

Uutuuden lehdistötiedote korostaa keulan muotoja ja sitä, että niissä on paljon yhtäläisyyttä Granite-konseptiauton kanssa. Eteen saa ksenonvalot, jolloin autossa on LED-huomiovalot ja matkustamossa on uutena varusteena edessä keskiturvatyyny.

Takana on kulman ympäri ulottuvat ikkunat. Hetkinen… eikö sellaiset ollut aikanaan vuosimallin 2010 Saturn Outlookissa. Car and Driver -lehti kysyi asiaa GMC:n viestintäjohtajalta, joka myönsi asian. Uudistuneen Acadian takaluukun lasi, takalokasuojat ja taaimmaiset sivuikkunat ovat kaikki lainaa Outlookista. Tämä jos mikä on muotoilijoiden työtä ja yhtiön rahaa säästävää toimintaa.

Aiemmin Chrysler Groupissa tehtiin pienemmässä mittakaavassa samanlainen toimenpide. Siellä Dodge Grand Caravanin takavalot otettiin ensimmäisen sukupolven Durangosta.