Goodyear Dunlop avasi joulukuun alussa Arctic Center -testilaitoksen. Ivalossa sijaitsevilla radoilla testataan ja kehitetään talvirenkaita. Testialue on vuokrattu suomalaiselta Action Parkilta ja sijaitsee aivan Saariselän kupeessa. Alueella on seitsemän eri lumi- tai jääpintaista rataa.

Suurimmat radat ovat yli viidensadan metrin mittaiset lumi- ja jääsuorat sekä kaksi yli kilometrin pituista lumikäsittelyrataa. Lisäksi alueella on autotalleja, suojia kuorma-autoille ja huoltokalustolle sekä toimistorakennuksia.

Koska simulaatioiden ja tietokoneiden käyttö lisääntyy, Arctic Centerin kaltaiselle omalle testialueelle on entistä kovempi tarve. Varmistusmittauksia ja vertailuarvoja pitää päästä mittamaan aidoissa olosuhteissa jo renkaiden varhaisessa suunnitteluvaiheessa. Myös valmiita rengasmalleja testataan ja jatkokehitetään.

Goodyearin tulo Ivaloon vahvistaa alueen asemaa talvirengastestauksen keskittymänä. Alueella on toiminut pitkään Nokian renkaiden talvitestikeskus sekä rengas- ja autotestaukseen erikoistunut Test World.