Google esitteli torstaina mielenkiintoisen uuden tuotteen: Google Clips -kameran, joka ottaa kuvia automaattisesti.

Kameran idea on, että käyttäjän ei tarvitse itse ottaa sillä kuvia, vaan koneoppimisen ja tekoälyalgoritmien avulla Clips osaa kuvata oikeat hetket automaattisesti.

Kamerassa olevan kasvojen tunnistuksen ansiosta Google Clips osaa esimerkiksi kuvata tärkeimpiä henkilöitä ja ottaa mahdollisimman selkeitä kuvia. Laitteessa oleva tekoäly toimii paikallisesti, toisin sanoen laite ja sen käyttämä tekoäly ei ole yhteydessä ulkopuoliseen pilveen.

Google Clips ottaa lyhyitä, äänettömiä videoita 15 ruudun sekuntinopeudella. Näistä videoista käyttäjä voi älypuhelimella jälkikäteen joko tallentaa lyhyitä leikkeitä gifeinä tai Googlen omina Motion-kuvina – tai ottaa talteen yksittäisiä ruutuja valokuvina.

Kameran voi asettaa esimerkiksi pöydälle ja antaa sen tallentaa sopivia hetkiä. Laitteessa on myös nappula, jolla voi ottaa kuvan itse haluamallaan hetkellä.

Kuka tällaista sitten tarvitsee? Googlen mukaan Clips on erityisen kätevä lasten ja muiden perheenjäsenten sekä lemmikkieläinten kuvaamiseen. Pieni ja helposti eri paikkoihin sijoitettava kamera voi tallentaa kuvia arjen tilanteista, jotka muuten voisivat mennä ohitse. Kameraan syttyy valo, kun se ottaa kuvaa.

Laite maksaa 249 dollaria. Ainakin alkuvaiheessa se on myynnissä vain Yhdysvalloissa Kamera sisältää 12 megapikselin kennon ja 130 asteen linssin sekä kahdeksan gigatavun sisäänrakennetun tallennusmuistin.

Google Clips toimii Googlen Pixel-puhelimien, Applen iPhone 8 -puhelimien sekä Samsungin Galaxy S7- ja S8-puhelimien kanssa.

Google julkisti myös muita uusia tuotteita keskiviikkona, muun muassa Pixel 2 -puhelimen sekä uudet Pixel Buds -kuulokkeet.