Toyotan urheiluautojen sarjaan kuuluvan Supran paluuta on odotettu pitkään. Auton saapuminen myyntiin ei ole ollut salaisuus enää vuosiin, mutta aikataulu on ollut suunnittelijoille suopea tai sitten kehitystyössä on tullut mutkia matkaan. Nyt aletaan lähestyä h-hetkeä ja Supraa ennakkomarkkinoidaan monin tavoin.

Toyota kertoi jo aiemmin tänä vuonna, että se korvaa NASCA Xfinity -sarjassa nykyisin käytetyn Camryn kaudella 2019 Supralla. Kuvan Supra-kilpurilla on kuitenkin aika vähän yhteistä tuotantomallin kanssa. Oikeastaan takaveto on ulkonäön piirteiden lisäksi ainoa yhteinen piirre, sillä NASCAR on silhuettiluokka. Korin sisällä olevalla tekniikalla ei ole mitään tekemistä tuotantoautojen kanssa.

NASCAR-sarjan Toyota Supra nähdään ensimmäisen kerran tositoimissa 16. helmikuuta 2019. Silloin nähdään, miten yhdysvaltalaisen Toyota Racing Developmentin ja Calty Design Researchin kehittämä tekniikka ja aerodynamiikka sopii kilparadalle.

Toyota on kilpaillut NASCAR-sarjassa Camryn inspiroimalla kilpa-autolla vuodesta 2007 lähtien. Vuosien aikana Toyota on saavuttanut neljä valmistajien mestaruutta, kaksi kuljettajien mestaruutta ja 143 voittoa.

Camry jatkaa edelleen alemmassa Monster Energy NASCAR Cup -sarjassa, minkä lisäksi Tundra on mukana NASCAR Camping World Truck -sarjassa. Toyota ilmoittaakin, että heillä on tulevana vuonna ensimmäistä kertaa eri malli kaikissa kolmessa NASCARin kansallisessa sarjassa.