Tekniikan Maailman uudessa 4k-televisiovertailussa mukana olleesta TCL:n televisiosta paljastui erikoinen ”haamukamera”.

Vertailussamme 40-43-tuumaisista 4k-televisioista mukana oli TCL:tä malli U43P6046.

TCL:n televisio on ”täynnä yllätyksiä: ohjelmavirheitä, joiden seurauksena asetukset saattavat mennä yhtäkkiä täysin sekaisin, kun jonkin kuvasäädön arvoa muuttaa. Myös kuva-asetukset voivat vaihtua kokonaan toisiksi tai yksittäiset arvot muuttua ilman syytä”, vertailussa todetaan.

”Paras” yllätys on kuitenkin piilotettu usb-kamera, jota ei pitäisi laitteessa olla, mutta se näkyy sekä Androidin valikoissa että erillisellä diagnostiikkaohjelmalla. Itse kameraa emme kuitenkaan löytäneet mistään televisiota purkamatta.

Televisiovertailun jo valmistuttua TCL:n omituisuuksiin paneuduttiin vielä kerran uudestaan. Tällöin käyttöjärjestelmään oli tullut lopulta päivitys Androidin versioon 7.0 ja turvapäivityksetkin olivat tämän jälkeen enää nelisen kuukautta vanhoja aiemman lähes vuoden sijaan. Tv:n asetusvalikot ja niihin tehdyt säädöt säilyivät pikaisen katsauksen perusteella päivityksessä ennallaan.

Mystisen usb-kameran tutkimiseksi tehtiin pieni testiohjelma, joka asennettiin televisioon. Tämä ohjelma löysi kameran ja sai siihen yhteyden, mutta kuva oli pelkkä musta ruutu. Televisio myös avattiin, mutta sisältä ei löydetty mitään usb-liitäntäiseen kameraan viittaavaa – ei edes yksittäisten piirien ja piirikorttien mallinumeroiden perusteella.

Näin ollen emme saaneet vieläkään lopullista vastausta siihen, miksi laitteessa kummittelee haamukamera.

Tilaajat voivat lukea koko televisiovertailun täältä!