Viimeisimpään Windows 10 -käyttöjärjestelmän testijakeluun sisältyvä Your Phone app toimii toistaiseksi Android-älypuhelimilla, joten muutoksia on vielä luvassa ja paljon.

Myös älypuhelimeen pitää asentaa oma varusohjelma.

Mutta jo nyt on selvää, että Microsoft haluaa sitoa mahdollisimman paljon mobiililaitteita omaan ekosysteemiinsä. Samasta syystä Your Phone app -sovelluksesta on kehitteillä iOS-yhteensopiva versio, mutta ainakin tällä erää testaaminen on siis rajattu Androidin puolelle.

Idea on yksinkertainen, eikä millään tapaa uusi: sovelluksella ikään kuin ”peilataan” älypuhelimen sisältöä Windows 10 -tietokoneella hyödynnettävään muotoon.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi valokuvia voi raahata puhelimelta suoraan kuvankäsittelyohjelmaan tai asiakirjaan. Microsoftin mukaan uusia toimintoja ja lisäominaisuuksia on kehitteillä – ja kyllä niin pitäisikin olla – koska testiversion toiminnallisuus vaikuttaa ensitietojen perusteella rajalliselta.

Esimerkiksi iOS:n ja macOS:n yhdistelmällä päästään jo huomattavasti pidemmälle, joten Microsoftilla riittää tekemistä.

Vastaisuudessa Your Phone app arvatenkin sulautuu syvemmälle Windows 10:n rakenteisiin ja lakkaa olemasta erillinen ohjelma – jos se siis ylipäätään etenee testiversiota pidemmälle.