Edellinen tavallista suurempi päivitys oli versionumeroltaan 5.0, ja nyt etsitään vapaaehtoisia testaajia PlayStation 4:n käyttöjärjestelmäversiolle 5.5.

”Moni toivoo uuteen käyttöjärjestelmään PS1-yhteensopivuutta ja mahdollisuutta verkkotunnuksen muuttamiseen.”

Ilmoittautumisaikaa on noin pari viikkoa, sillä varsinainen testaaminen alkaa todennäköisesti helmikuun alkupuolella. Osallistujan tulee olla vähintään 18-vuotias, mutta muita vaatimuksia ei ole. Mukaan pääsee täältä.

Itse testaaminen on suhteellisen riskitöntä, koska betaversion voi milloin tahansa palauttaa aiempaan viralliseen ohjelmistoon.

Varsinaisia hyötyjä tai kannustinporkkanoita ei ole, mutta betatestissä näkee kuitenkin uudet ominaisuudet ensimmäisten joukossa ja pääsee vaikuttamaan PlayStationin ominaisuuksien kehittämiseen. Pikkubonuksena testaaja saa sentään virallisen ”testiavatarin” (kuvassa).

Ja mitä enemmän aktiivisia ja palautetta antavia testaajia saadaan mukaan, sitä parempi uudesta käyttöjärjestelmästä lopulta tulee.

Edellinen versio oli tosin pienoinen pettymys, sillä PlayStation on käyttöliittymänsä ja ominaisuuksiensa suhteen jo nyt hyvällä tolalla.