DVD on teknisesti hieno järjestelmä. Kuvanlaatu ylittää parhaimmillaan television rajat, ja monikanavainen digitaaliääni leviää olohuoneeseen kuin suuressa elokuvateatterissa. DVD-levyt ovat myös helpompia käsitellä kuin videokasetit, eivätkä ne kulu soitettaessa. Lisäksi DVD-levy vie kansineenkin vähemmän tilaa kuin VHS-kasetti.

Halvimmat DVD-soittimet maksavat tällä hetkellä saman verran kuin monipuoliset hifikuvanauhurit. Niinpä ne kiinnostavat jo muitakin kuin kotiteatterin harrastajia. Vaikka DVD-soitin ei tallenna ohjelmaa televisiosta, DVD-elokuvia voi ostaa ja vuokrata samaan tapaan kuin VHS-kasetteja.

Otimme vertailuun kahdeksan alle 3500 markan hintaista DVD-soitinta. Kaikilla DVD-soittimilla voi DVD Video -elokuvien lisäksi kuunnella myös tavallisia CD-levyjä. Siksi erillistä CD-soitinta ei enää tarvitse hankkia. DVD-levyjä katsottaessa ääni toistuu hienoimmillaan Dolby Digital -monikanavaäänidekooderilla varustetun vahvistimen kautta.

Nyt vertaillut soittimet eivät kuitenkaan ole keskenään yhtä hyviä. Se näkyy suoraan tähdissä. Kun parhaat soittimet keräsivät viiden tähden potin, huonoimpien oli tyytyminen kolmeen. Kuvan ja äänen osalta laitteiden väliset erot olivat pieniä, mutta käyttömukavuudessa havaittiin paikoin enemmänkin moitittavaa.

(Lyhennelmä Juha Nykäsen ja Harri Slipin artikkelista TM 18/99, s. 44-51)