Legendaarisen muotoilija Giorgetto Giugiaron perustama Italdesign siirtyi muutama vuosi sitten Volkswagen Groupin omistukseen. Kaksikolla on paljon yhteistä, sillä niin ensimmäisen sukupolven Golf kuin Scirocco olivat Italdesignin käsialaa.

Italdesign halusi olla enemmän kuin pelkkä muotoilutoimisto, minkä takia sen oheen perustettiin Automobili Speciali yksikkö valmistamaan pieniä autoeriä. Viime maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä päästiin ihailemaan yhtiön ensimmäistä autoa, Zerounoa.

Zerounon lähtökohdat löytyvät konsernin sisältä, sillä sen 5,2-litrainen V10-moottori on sama jota käytetään Audi R8:ssa ja Lamborghini Huracanissa. Myös auton perusrakenne on pitkälti lainaa Lamborghinilta. Mutta muilta osin Zerouno on persoonallinen.

Auton tarkkaa hintaa ei ole ilmoitettu, mutta siinä on seitsemän numeroa eli maksettavaa kertyy yli miljoona euroa. Se ei kuitenkaan ollut mikään este minimaalisen pienen viiden auton tuotantosarjan myynnille. Geneven ensimmäinen Zerouno saa rinnalleen toisen yksilön, joka paljastetaan yleisölle ensi viikonloppuna Pebble Beachissa. Kuten myös seuraavat kolme autoa, punainen Zerouno on tehty asiakkaan toiveiden mukaan.

Italdesign valmistaa asiakkailleen vielä tilauksessa olevat kolme Zerounoa. Sen jälkeen aletaan kehittää vielä pidemmälle menevää hyperautoa. Siihen väliin saattaa kuitenkin tulla vielä avomalli Zerounosta. Mikäli kiinnostusta on, se kannattaa ilmaista heti ennen kuin tuokin erä on myyty.