Moottoripyörävalmistaja Harley-Davidson aikoo esitellä lähivuosina paljon uusia sähkömoottoripyöriä, yhtiön johtaja Bill Davidson sanoi torstaina Drive-lehdessä.

Harley-Davidson aikoo tuoda seuraavan kymmenen vuoden aikana markkinoille 100 uutta moottoripyörämallia, Davidson sanoi haastattelussa.

Suunnitelmissa on tuoda myyntiin myös useita eri sähkömoottoripyöriä, hän sanoo.

Harley-Davidson on jo aiemmin esitellyt julkisuudessa Livewire-sähköpyöräkonseptiaan, ja tuolloin yhtiö lupasi tuoda myyntiin oikean sähkömalli viiden vuoden aikana.

Davidson sanoo haastattelussa, että vaikka sähköharrikasta ei tule yhtä kovaa ääntä kuin perinteisistä pyöristä, yhtiö yrittää tuoda pyöriin äänen, joka muistuttaisi suihkukoneen ääntä. Davidson sanoo, että sähkömoottoripyörässä on yhtä paljon tehoa kuin perinteisessä pyörässäkin, vaikka se ei kuulostaisi samalta.

Kun automaattiohjatut autot yleistyvät, Davidson uskoo sen tarjoavan mahdollisuuden moottoripyöräilyn houkuttavuuden lisääntymiselle. Moottoripyörällä ajaessa pääsee vielä nauttimaan itse ajamisesta, jos automaattiohjatut autot vievät tämänkin ilon ihmisen elämästä.