Jostain syystä nuoret ostajat eivät ymmärrä Harley-Davidsonin taikaa, mikä on ajanut yhtiön suuriin taloudellisiin vaikeuksiin.

Uutta myytävää haetaan aivan uudelta sektorilta eli lihaskäyttöisistä kaksipyöräisistä. Tai oikeastaan tarkemmin ottaen kyseessä ei ole mikään uusi aluevaltaus, vaan pikemminkin paluu menneisyyteen.

Ideana oli tehdä pyörästä mukava ajaa sen sijaan, että se olisi historiallisesti aivan autenttinen.

Harley-Davidson nimittäin valmisti aikoinaan polkupyöriä, ja nyt tuotantoon otettu malli oli tuotannossa vuosina 1917–1922. Chicagolaisen Heritage Bicyclesin avulla H-D on tuonut takaisin vuosimallin 1917 Model 7-17 Standard -mallin. Uusi pyörä ei ole aivan identtinen alkuperäisen kanssa, vaan sitä on muutettu hieman sopimaan nykyajan pidemmille pyöräilijöille.

Ideana oli tehdä pyörästä mukava ajaa sen sijaan, että se olisi historiallisesti aivan autenttinen.

Polkupyörässä on paljon tarkkoja yksityiskohtia sadan vuoden takaa, kuten H-D-merkki eturattaassa. Oliivinvihreät pyörät tehdään käsityönä, ja niissä on käsin maalatut koristeraidat.

Vaikka nämä pyörät on suunniteltu mukaviksi ajaa, niitä tuskin käytetään jatkuvaan liikkumiseen. Valmistusmäärä on vain kymmenen kappaletta, ja ne myydään 4 200 dollarilla Harley-Davidson museosta, joka ottaa jo varauksia vastaan.