Googlen toisena perustajana tunnettu Larry Page on viime vuosina kehittänyt ahkerasti uudenlaisia lentäviä liikkumisen teknologioita ja palveluita.

Nyt miehen perustama Kitty Hawk -yhtiö on esitellyt ensimmäisen markkinoille valmiin aluksensa. Flyer-niminen ”lentävä auto” on kehittynyt melkoisesti reilussa vuodessa, sillä sen aiempi prototyyppi näytti tältä:

Kitty Hawkin mukaan Flyerillä lentäminen ei edellytä lentolupakirjaa, ja kuka tahansa oppii lentämään sitä alle tunnin harjoittelulla. Yrityksen toimitusjohtaja Sebastian Thrun mukaan ”Flyerilla lentäminen on yhtä helppoa kuin Minecraftin pelaaminen”.

Yritys myös todisti väitteensä päästämällä median edustajia lentämään laitteella Lake Las Vegasin yllä. Ensikertalaisilla Flyerin huippunopeus oli rajoitettu 32 kilometriin tunnissa, mutta Thrun mukaan sillä voi jonain päivänä lentää yli sadan kilometrin tuntinopeudella.

Kehittyneemmässä Flyer-versiossa on kymmenen roottoria ja avonainen yksipaikkainen ohjaamo.

”Flyer on Kitty Hawkin ensimmäinen henkilökohtaiseen liikkumiseen kehitetty ilma-alus. Se on myös ensimmäinen askel kohti ilmailun arkipäiväistymistä”, yritys kirjoittaa kotisivuillaan.

”Flyer on suunniteltu helpoksi lennettäväksi huvikäyttöön vesialueiden yllä ja avoimilla maa-alueilla.”

Flyerin hinnasta ei ole toistaiseksi tietoa.