Honda väläytteli jo talvella Las Vegasin CES-elektroniikkamessuilla mielenkiintoista konseptia moottoripyörästä, joka tasapainottaa itse itsensä hitailla nopeuksilla.

Yhtiön esittelemä Riding Assistant -ominaisuus pohjautui teknologiaan, joka on kehitetty Hondan ASIMO-robottia ja UNI-CUB-skootteria varten.

Keskiviikkona Tokion automessuilla Honda esitteli jälleen itsestään tasapainossa pysyvää pyöräänsä.

Hondan Riding Assist-e on sähköinen konseptimoottoripyörä, joka analysoi jatkuvasti asemaansa korjaa asentoaan niin, että se pysyy pystyssä.

Honda Riding Assist-e

Moottoripyörä ei käytä gyroskooppeja, koska ne tuovat liikaa painoa ajoneuvoon. Sen sijaan moottoripyörä toimii niin, että kun sen vauhti on tarpeeksi hidas, pyörän etuosa laskeutuu alemmas tasapainon parantamiseksi. Samaan aikaan ohjaustanko tekee pieniä korjausliikkeitä niin, että pyörä pysyy aina tasapainossa – jopa vaikka ilman että kukaan on pyörän kyydissä.

Kun järjestelmän kytkee pois päältä, pyörä kaatuu, jos kuski ei pidä sitä pystyssä. Mutta kun järjestemä kytketään takaisin päälle, pyörä pysyy pystyssä kuin itsestään.

Yhtiö julkisti myös videon, jossa esitellään pyörää ajavan omistajansa perässä puistossa.

 

Honda ei ole sanonut, onko tällaista pyörää tulossa tuotantoon. Uutistoimisto AFP:n mukaan yhtiön tavoite on kuitenkin saada se käyttöön kaikenkokoisissa moottoripyörissä.