Hondan moottoripyörämalliston lippulaiva esiteltiin vuodelle 1975, minkä takia siitä tehdään tietenkin juhlamalli.

Aivan kuten automaailmassa, myös moottoripyörissä mallit tulevat ja menevät. Mutta jotkut mallit elävät lähes ikuisesti ja yksi niistä on Honda Gold Wing. Ensimmäinen sukupolvi, GL1000 toi moottoripyörämaailman pehmeästi toimivaa voimaa, millä edettiin 12 vuoden ajan.

Vuonna 1987 oli vuorossa GL1500, joka nousi kuusisylinterisellä moottorillaan luokkaa ylemmäksi. Mallin elinkaaret ovat olleet pitkiä, sillä vasta 14 vuotta myöhemmin esiteltiin nykyinen GL1800, jota kehitettiin kahdeksan vuoden ajan ennen esittelyä. Moottorin lisäksi koko pyörä on viimeistelyltään huipputasoa ja se on tuonut ensimmäisenä muun muassa turvatyynyn (2006) moottoripyörään.

Juhlamalli Honda 40th Anniversary Gold Wingia varten on suunniteltu neljä kaksivärimaalausta. Lisäksi pyörässä on yksityiskohtia, jotka kertovat sen olevan erikoismalli. Varustelu on upea, sillä siihen kuuluu 6 kaiutinta sisältävä audio, johon voi yhdistää iPodin, navigaattori turvatyynyllä varustetuissa malleissa, peruutusvaihde, vakionopeussäädin, istuimen, kädensijojen ja jalkojen lämmitys ja yli 150 litraa tavaratilaa.