honda_logoJapanilainen Honda Motor Company Ltd. on Soichiro Hondan vuonna 1948 perustama yhtiö, joka keskittyi aluksi moottoripyörien valmistamiseen. Nykyisin maailman suurimman moottorivalmistajan tuotannosta löytyy kaksi- ja nelipyöräisten lisäksi vene- ja paikallismoottoreita ja viimeinen aluevaltaus ovat lentokoneet.

Ensimmäisiä Honda-autoja olivat vuonna 1962 Tokion autonäyttelyssä esitellyt urheiluautot S500 ja sen pikkuveli S360. Pientä urheiluautoa tuotiin Suomeen muutama kappale, jolloin nimi oli S600 samoin kuin pieniä Minin tyylisiä N600-autoja.

Maailmanmerkiksi Honda kasvoi, kun vuonna 1972 esiteltiin Civic. Siitä on myynnissä jo kymmenes sukupolvi ja sitä on myyty pitkälti yli 20 miljoonaa kappaletta. Hondan muita menestysmalleja ovat maailman suosituin katumaasturi CR-V, Accord ja Jazz. Hondan tuotantoon kuuluvat urheilulliset Type R -mallit, joista Civic Type R on noussut monissa maissa lähes legendan asemaan. Urheiluautoissa Honda on haastanut NSX-mallillaan jopa Ferrarin.

Lue myös:

Näytä kaikki Honda-aiheiset artikkelit

Katso myös autohinnastosta eri mallien myyntihinnat.