Italiassa De Tomason omistajat ovat myyneet enemmistön osakkeista kiinalaisen investointiryhmän perustamalle uudelle italialaisyhtiölle.

Italialasi-argentiinalaisen Alejandro De Tomason perustama yhtiö ajautui konkurssiin vuonna 2004, minkä jälkeen Gianmario Rossignolo hankki sen omistukseensa. Viimeisten kolmen vuoden aikana yhtiö on suunnitellut uuden logon, vuokrannut historiallisen Pininfarinan tehtaan ja kehittänyt ylellisen katumaasturi Deauvillen, joka esiteltiin vuosi sitten Geneven autonäyttelyssä.

Tuolloin oli vauhti päällä ja Deauvillen tuotannon piti alkaa vuoden kuluessa. Lisäksi viime marraskuussa odotettiin Panteran esittelyä Los Angelesin autonäyttelyssä, mutta sitä ei näkynyt.

Uusi De Tomaso ei ole saanut rahoitusta järjestymään suunnitellulla tavalla, mikä on viivästyttänyt hankkeita kerran toisensa jälkeen. Se on hermostuttanut niin poliittiset päättäjät kuin työntekijöiden ammattiliitot yhtiön johdosta ja odottavista jälleenmyyjistä puhumattakaan.

Hotyork Investment Group uskoo ”De Tomaso by Rossignolon” toimintasuunnitelmaan, minkä takia se osti 70 prosenttia osakkeista 12 miljoonalla eurolla. Ensimmäisten autojen kerrotaan valmistuvan vuonna 2013 ja ne kaikki toimitetaan Hong Kongin kautta Kiinan markkinoille.

De Tomaso ei ole mukana Geneven autonäyttelyssä sen enempää Deauvillellä kuin Panterallakaan. Sitä vastoin Deauville ja samalle perusrakenteelle tehtävä maasturimaisempi malli nähdään ainakin yhtiön suunnitelmien mukaan syksyllä Pariisissa.

Lähde: Giancarlo Perini