Uusi maanantaina julkistettu HP Spectre Folio toimii sekä perinteisenä kannettavana että täppärinä.

Näytön voi ikään kuin taivuttaa näppäimistön ylitse, mutta kyseessä ei silti ole esimerkiksi Lenovo Yogan kaltainen vapaasti käänneltävä hybridi.

Eipä silti, HP Spectre Folion erikoisuus on laadukkaaksi väitetty nahkakotelointi, joka on saatavana joko rusehtavana tai punertavana sävynä. Nahka toimii myös näytön saranointimekanismina, ja sitä tuetaan magneeteilla, jotta kokonaisuus saisi tarvitsemaansa jäykkyyttä.

Samasta syystä kannettava ei ole luokkansa ohuimpia, mutta mitat pysyvät silti maltillisina, ja painoakin on puolisentoista kiloa.

Akkukesto yltää kokoonpanosta riippuen 14–19 tuntiin, sillä Spectre Foliossa hyödynnetään Intelin virtapihiä näyttötekniikkaa, jolla 13,3 tuuman näyttöpaneelin (1920 x 1080 pistettä) sähkönkulutusta saadaan totuttua pienemmäksi.

Muilta osin HP Spectre Folio ei ole erityisen poikkeuksellinen uutuus: siinä on tosin Intelin uusimmat Y-sarjan i5- tai i7-suorittimet. Muistia on 8 tai 16 gigatavua, ja massamuistiksi on tarjolla useita eri kokoisia ssd-asemia.

Taustavalaistu näppäimistö, Bang & Olufsenin kaiutinjärjestelmä ja kosketusnäytön ohjauskynä sisältyvät vakiovarustukseen. Koneeseen saa tehdastilauksena myös Intelin lte-sovittimen (XMM 7560 LTE Advanced Pro).

HP Spectre Folio on saatavana lähiviikkoina, ja sen suositushinnat alkavat todennäköisesti noin 1 200 eurosta.