Tässä kannettavassa ei sitten ole hienoja ledejä saati mediaseksikästä ulkonäköä, mutta HP ZBook 15v G5 on muilta osin kunnossa.

Teknisten tietojen ja lehdistötiedotteen perusteella uutuus on asiallinen työkalu, johon saa kaiken tarvittavan – erityisesti pelaamiseen soveltuvaa näytönohjainta lukuun ottamatta. Kyse on ensisijaisesti yrityksille suunnitellusta työkoneesta.

”Halvimmassakin laiteversiossa on neliydinsuoritin.”

Vaikka edullisimmillaan kokoonpano maksaa 850 euroa, sen voi tilata vaikkapa Intelin uusimmalla kuusiytimisellä suorittimella ja nVidia Quadro P600 -näytönohjauksella. Kotelointi ja runkotekniikka on mitoitettu kaikenlaisille ja -hintaisille komponenteille.

Näyttönä on 15,6 tuuman full hd- tai 4k-paneeli joko kosketuksen tunnistuksella tai ilman. Muistia mahtuu kahteen paikkaan enintään 32 gigatavun verran.

Massamuistiksi saa sekä nopeinta tekniikkaan edustavan ssd-aseman että mekaanisen kiintolevyn tai molemmat eri yhdistelminä, kuten työasemaksi tarkoitetuissa kannettavissa on tapana.

Pikaladattava akku on saatavana joko kolmi- tai nelikennoisena.

Tarkempia speksejä pääsee tarkastelemaan HP:n virallisesta dokumentista.

Ja koska liitäntäpuolella ei ole puutteita, HP ZBook 15v G5 vaikuttaa tasapainoiselta kokonaisuudelta, josta saa muokattua sellaisen kuin tarvitsee ja haluaa. Hieman yli kahden kilon painoinen uutuus on kuitenkin vain yksi esimerkki nykyaikaisesta kannettavasta työasemasta, joka ei välttämättä näytä kiinnostavalta, mutta hoitaa hommansa.

Asia kannattaa muistaa tavallisen kotitietokoneen hankintaa mietittäessä, koska hinta ei perusvarusteisena työjuhtana karkaa kovinkaan kauas tavallisista markettikoneista.

Näillä näkymin uutuus saapuu myyntiin viimeistään toukokuun aikana.