Ensimmäisenä asiasta kertoi saksalainen Auto Motor und Sport, jonka mukaan Porsche kehittää uutta erittäin suorituskykyistä moottoria. Yhtiö ei ole kertonut virallisesti, mistä on kysymys, mutta projektin parissa työskentelevistä henkilöistä voi päätellä, mitä on tulossa. He ovat nimittäin samoja insinöörejä, jotka aiemmin pakersivat Porschen nyttemmin lopettaman LMP1-ohjelman parissa.

Porschen tutkimus- ja kehitysjohtaja Michael Steiner kertoi AMS:lle, että saatuaan kutsun FIA:lta yhtiö osallistuu keskusteluihin F1-autojen tulevaisuuden moottoreista: ”Weissachin tiimimme ei tällä hetkellä suunnittele F1-moottoria, vaan he työskentelevät erittäin tehokkaan moottorin parissa, jonka käyttötarkoitusta emme vielä ole päättäneet.”

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Porsche myöntää millään tavoin olevansa kiinnostunut rata-autoilun kuninkuusluokasta. Näin siis sen jälkeen, kun on vuosia huhuttu Volkswagen Groupin pohdiskelusta F1-sarjan ympärillä. Sarjaan on heitetty mukaan milloin Audia, milloin Volkswagenia ja tietenkin koko ajan Porschea.

Keskusteluissa F1-autojen tulevaisuudesta ovat olleet varmasti mukana ainakin Aston Martin ja Cosworth. Tällä hetkellä lajia hallitsevat Ferrari ja Mercedes-Benz ovat niin ikään pohtimassa sarjan tulevaisuutta. Lisäksi sarjaan ovat vuosien mittaan toimittaneet moottoreita BMW, Ford, PSA ja Toyota.

Muutamat suuret konsernit, kuten GM ja Hyundai eivät ole koskaan olleet mukana, mutta tilanne voi muuttua tulevaisuudessa. Kiinalaiset autonvalmistajat voivat olla hyvin kiinnostuneita F1-sarjasta, sillä ne haluavat laajentaa toimintaansa kotimaan markkinoiden ulkopuolelle.

Mutta takaisin Porscheen. Siis ainakaan virallisesti tähtäin uuden moottorin suunnittelussa ei ole F1-sarjassa, vaan kyseessä on jotakin aivan muuta. Se voi olla voimanlähde esimerkiksi 918 Spyder -superurheiluauton seuraajaan. Porschen taitoja ja asiantuntemusta käytetään kuitenkin siinä määrin laajalti koko Volkswagen Groupissa, että salaisen moottoriprojektin käyttötarkoitus voi olla melkein mitä tahansa.