Huhuilta on hyvä leikata siivet, ja mikä tekisi sen paremmin automallin myynnin lopettamisesta puhuttaessa kuin mallisarjan uudistaminen? Fordin väitettiin äskettäin lopettavan S-Maxin ja Galaxyn tuotannon ja myynnin, mutta yhtiö todistaa aivan päinvastaista.

Mallivuodelle 2019 Ford tekee sekä urheilullista tila-autoa edustavaan S-Maxiin että tilavampaan Galaxyyn pienen päivityksen. Edellisellä kerralla pari vuotta sitten keskityttiin ulkonäköön, joten nyt uudistettiin tekniikkaa. Sitä edustavat uudet moottorit, 8-vaihteinen automaatti ja lisätty turvatekniikka.

Tärkein parannus on dieselmoottorin vaihtaminen kaksilitraiseen EcoBlue-moottoriin. Sylinteritilavuus on aina kaksi litraa, mutta valittavana on neljä viritysastetta (88, 110, 140 ja 177 kilowattia). Tehokkaimmassa on kaksi ahdinta, jotka täydentävät toisiaan tarjoten yhtä aikaa runsaasti vääntöä ja tehoa. Vuoden loppuun mennessä moottorivalikoimaan lisätään vielä 121 kilowatin tehoinen 1,5-litrainen bensiiniturbo.

Samalla automaattivaihteisto on päivitetty uuteen 8-vaihteiseen, jota hallitaan pyöritettävällä rullalla a la Jaguar. Vaihteistossa on mukautuva vaihtamisen ajoitus ja sen laadun tarkkailu. Käytännössä tuo tarkoittaa, että vaihteisto sopeutuu kuljettajan ajotapaan sekä olosuhteisiin. Vaihtoehtona automaatille on edelleen kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto ja kumpaankin malliin saa nelivedon.

Uusilla varusteilla lisätään matkustajien mukavuutta sekä helpotetaan ajajan tehtävää. Uuden automaatin seuraksi saa mukautuvan vakionopeussäätimen, joka vie auton pysähdyksiin saakka. Kuolleen kulman avustin varoittaa kuljettajaa aiempaa varhemmin nopeasti lähestyvistä autoista ja havaitsee tulijat jo niiden ollessa 18 metrin päässä takana. Tuulilasinpesimeen on kehitetty uusi järjestelmä, jolla näkyvyys saadaan kirkkaaksi entistä tehokkaammin.

Saataville on tullut myös 10-tuumainen digitaalinäyttö perinteisten mittarien sijaan. Aktiivinen taustaäänien vaimennus on vakiona S-Max Vignalessa sekä tehokkaimmalla turbodieselillä varustetuissa malleissa. Ulkonäön ainoat muutokset ovat pari uutta väriä ja S-Max ST-Linen punaiset jarrusatulat.