Kahden ja puolen miljoonan euron hintainen Bugatti Chiron on yksi maailman tehokkaimmista koskaan valmistetuista tuotantoautoista.

Auto ei kuitenkaan ole vielä onnistunut saavuttamaan Veyron Super Sportin asettamaa nopeusennätystä (431,072 km/h), vaikka sen teoreettiseksi huippunopeudeksi on ilmoitettu huimat 463 kilometriä tunnissa.

Chiron on kuitenkin rikkonut nyt toisen ennätyksen, joka sekin on itsessään melko vakuuttava.

Bugatti näyttää uudella videollaan, kuinka Chiron saavuttaa 400 kilometrin tuntinopeuden 32,6 sekunnissa. Tämän jälkeen entinen F1- ja IndyCar-kuljettaja Juan Pablo Montoya iskee jarrupolkimen pohjaan:

0 – 400 km/h (249 mph) in 32.6 seconds #Chiron

Julkaissut Bugatti 8. syyskuuta 2017

 

8.0-litraisella 1500 hevosvoimaa tuottavalla W16-moottorilla varustettu superauto käyttää koko suoritukseen aikaa vain 41,96 sekuntia. 400–0 km/h jarrutukseen kului aikaa 9,3 sekuntia. Matkallisesti suoritus vaati 3,1 kilometriä pitkän suoran.

”Tämä on nopein nollasta neljänsadan kilometrin tuntinopeuteen ja takaisin pysähdyksiin tuotantoautolla ajettu suoritus ikinä”, Bugatti hehkuttaa Facebook-sivullaan.

Mittaukset suoritti saksalainen SGS-TÜV Saar -niminen yritys.

Stuntti oli kuitenkin vain välietappi matkalla kohti Chironin lopullista tavoitetta kaikkien aikojen nopeimpana tuotantoautona. Bugatti kertoo tavoittelevansa tuotantoautojen nopeusennätystä ensi vuonna.