Yksi viime vuosien hulluimmista trendeistä on ollut katumaasturista tehty avoauto. Ensimmäisenä sitä yritti Nissan Muranollaan, jota valmistettiin vain vähäinen määrä parin mallivuoden ajan. Nissanin huono menestys ei pelottanut Land Roveria, joka esitteli vastaavan mallin Range Rover Evoquesta. Mikä hämmästyttävintä, Evoque Cabrioletia on myyty jonkun verran ja jokunen kappale niitä on tullut Suomeenkin.

Nyt samanlainen auto tulee Škodalta, joka ei ole kuitenkaan tähtäämässä sarjatuotantoon. Tšekkiyhtiön ammattikoulussa kahdenkymmenen opiskelijan ryhmä rakentaa Škoda Karoq Cabrioletia. Projekti on jo viides kunnioitettava harjoitustyö, joka koulussa tehdään.

Ensimmäinen oli vuonna 2014 nähty Citigo Roadster, jota ovat seuranneet Fabian avolava, Rapid Spaceback Coupé ja viime vuotinen sähkömoottorinen Citigo Buggy.

Toistaiseksi Karoq Cabrioletista ei ole nähtävillä kuin piirroskuva. Valmis auto esiteltäneen kesäkuussa Itävallassa Lake Wörtherseellä. Siellä järjestetään perinteinen GTI-tapaaminen (Volkswagen Golf), joka on vuosien mittaan kasvanut Volkswagen Groupin eri merkkien rakenneltujen mallien kohtaamis- ja esittelytapahtumaksi.