Autojen törmäyskestävyyttä testataan nykyisin käytännössä aina testeillä, joissa autoissa istuu törmäystestinukkeja. Tällaisia testivideoita löytää helposti esimerkiksi EuroNCAP-testisivustolta.

Autoalan historiasta löytyy kuitenkin myös episodeja, joissa törmäystesteissä on käytetty myös eläviä ihmisiä. Nämä ihmiset ovat toki osallistuneet testeihin vapaaehtoisesti.

International Business Times kirjoittaa, että internetissä on julkaistu uudelleen vanha video, jossa esitellään 1970-luvulla tehtyjä oikeilla ihmisillä toteutettuja törmäystestejä.

Videoaineistoa esitettin ensimmäisen kerran yhdysvaltalaisessa Ripley’s Believe It or Not -tv-ohjelmassa vuonna 1985. Siinä esitetään Saksassa tehtyjä oikeilla ihmisillä toteutettuja törmäystestejä.

Videon alussa esitellään simuloitua tilannetta, jossa ihminen istuu autonistuimen kyydissä, joka pysähtyy äkisti.

Myöhemmin videossa esitellään kolareita, joissa ihminen ajaa tarkoituksella suurella nopeudella päin pysähtynyttä autoa.

Videoiden tarkoitus oli esitellä sitä, miten tärkeää oli käyttää turvavöitä. Ihme kyllä, videoilla kukaan kolaroivista ihmisistä ei näytä loukkaantuneen ainakaan pahasti.

Videoissa autojen turvavyöt toimivat hyvin; turvatyynyt ovat vasta pilke autosuunnittelijoiden silmäkulmassa.