hyundai_logoHyundai Engineering and Construction Company perustettiin vuonna 1947 ja sen rinnalle tuli 20 vuotta myöhemmin Hyundai Motor Company. Yleiseen aasialaiseen tapaan myös eteläkorealainen Hyundai aloitti autojen valmistuksen lisenssituotannolla. Yhtiön ensimmäinen malli oli yhteistyössä Fordin kanssa tehty Cortina. Hyundailla oli kuitenkin alusta alkaen vakaa tahto kasvaa suureksi, minkä takia se palkkasi 1970-luvulla BMC:n toimitusjohtajan, tilasi Giugiarolta muotoilun ja osti Mitsubishilta tekniikan. Tuloksena oli vuonna 1975 myyntiin tullut Pony.

Suomeen Hyundai toi Suomen Koneliike vuonna 1989, mutta vaikean laman aikana uusi merkki ei löytänyt riittävästi asiakkaita, minkä takia maahantuonnista luovuttiin. Muutama vuosi myöhemmin Etelä-Koreasta oltiin yhteydessä Simetroniin, joka tarttui koukkuun ja toi Hyundai uudelleen meille vuonna 2001.

Hyundain henkilöautojen mallimerkinnät ovat i-kirjain ja kaksinumeroinen kymmenluku, joka kertoo auton koon. Keskikokoisissa katumaastureissa Hyundai toi markkinoille mallin Tucson, joka vaihtui välillä ix35-malliksi, mutta on taas jatkossa Tucson. Kookkaampi Hyundain katumaasturi on Santa Fe. Hyundai toi vuonna 2013 Suomeen ensimmäisen polttokennoauton, joka on kaasuntuottaja Woikoski Oy:n käytössä.

Lue myös:

Näytä kaikki Hyundai-aiheiset artikkelit

Katso myös autohinnastosta eri mallien myyntihinnat.