EDUSKUNTA päätti antaa valtuudet viidennen ydinvoimalan rakentamiseen. Lopullista äänestystä edelsi Suomen oloissa harvinaisen perusteellinen valmistelutyö, ja – ällistyttävää kyllä – kaikki kansanedustajat olivat läsnä ratkaisevassa äänestyksessä. Vaikutti siltä, että eduskunta tunsi vastuunsa.

Ydinvoima on vaikea asia. Siihen ei sisälly yhtä totuutta. Sen puolesta ja sitä vastaan voidaan argumentoida vaikka kuinka pitkään. Sen etuja ja haittoja on mahdoton arvioida yhdellä ja samalla asteikolla.

Myönteinen ydinvoimapäätös antaa realistisen mahdollisuuden täyttää ilmastolliset tavoitteet, joihin Suomi on sitoutunut. Se edistää taloudellista hyvinvointiamme. Sen takaama suurempi energiavarmuus lisää kansallista turvallisuuttamme.

Suomen järjestäytyneissä olosuhteissa ydinenergian tuotantoon liittyvä onnettomuusriski on äärimmäisen vähäinen, mutta se tietenkin on olemassa. On vain toimittava siten, että riski pysyykin olemattomana.

Itse uskon suomalaiseen osaamiseen ja kykyyn hoitaa asioita hyvin. Tämän vuoksi suhtaudun ydinvoiman lisärakentamiseen luottavaisesti.

(Pääkirjoitus TM 11/2002, s. 9)