Kuva: Saabsunited

Moni ei olisi uskonut maaliskuun 2011 jälkeen, että Trollhättanissa vielä valmistettaisiin Saabeja, mutta niin vain tapahtui.

Ruotsalaisten Saab-henkilöautojen taru vaikutti päättyvän kokonaan keväällä 2011, kun ensin päättyi tuotanto ja sitten yhtiö ajautui konkurssiin. Jos Saab olisi eläin, se olisi varmasti kissa, sillä yhtiö on käyttänyt jo aika monta yhdeksästä hengestään. Mutta kiinalaisen NEVSin toimesta tuotanto on käynnistymässä.

Kiinalainen National Electric Vehicle Sweden on täysin aikataulussa, kun ensimmäinen sen alaisuudessa valmistettu hopeinen 9-3 Sedan rullasi eilen 2:22 iltapäivällä tuotantolinjalta.

Uutta auton ulkonäössä on oikeastaan vain merkki, mutta prototyypissä on paljon uutta tekniikkaa. Kukaan vain ei kerro, mitä se tarkoittaa. Moni lähde kertoo, että NEVS olisi saanut solmittua sopimuksen moottoreista BMW:n kanssa, kuten edellinenkin Saabin omistaja. Mutta varmaa tietoa asiasta ei ole.

NEVS haluaa ensin harjoitella tuotantoa ja tarkistaa, että uusien komponenttien laatu on tarpeeksi korkealla tasolla. Sen jälkeen aloitetaan tuotanto polttomoottorisilla autoilla, joiden ulkonäköä on päivitetty. Myöhemmin niiden rinnalle tulevat täyssähköiset Saabit.