Tiede kehittyy niin nopeaa tahtia, että moni kouluaikoina opittu tieto esimerkiksi ei enää välttämättä päde. Mutta se ei ole muuttunut, että ikiliikkujan rakentaminen on edelleen mahdotonta. Pysyäkseen ikuisessa liikkeessä ikiliikkujan tarvitsisi luoda energiaa tyhjästä, mutta energian syntyminen tyhjästä ei energian säilymisen lain eli termodynamiikan ensimmäisen pääsäännön mukaan ole mahdollista.

Jos pidetään tämä mielessä, voi viihdyttää itseään alla olevalla uudella Nottinghamin yliopiston videolla, jolla esitellään erästä ”ikiliikkujaa”.

Videolla kerrotaan, että kyseinen ikiliikkuja rakennettiin jo 1980-luvun alussa. Sen kehittäjä on kuollut viime vuonna, mutta videolla väitetään ikiliikkujapyörän olleen liikkeessä nyt kaksi vuotta putkeen. Sen vauhti on aavistuksen hidastunut, mutta pyöriminen jatkuu.

Pyörään on kiinnitetty kolme pientä rasiaa, ja keskellä on jonkinlainen laatikko. Pyörän ympärillä on putkia.

Videolla selitetään, että ikiliikkujan luoja on paljastanut kirjeessä, miten laite toimii. Videon kertoja sanoo, että selityksen kuultuaan hän tunsi olonsa hieman ”huijatuksi”. Tästä huolimatta voi olla hauska yrittää arvailla, miten ikiliikkuja toimii.

Videolla nostetaan esille ajatus, että pienissä rasioissa voi olla sisällään jotain ainetta, joka vapauttaisi kaasua ja siten pitäisi pyörän pyörimässä.

Kuten videon YouTube-kommenteissa kuitenkin esitetään, ilmeisin selitys on kuitenkin se, että laitteen keskellä olevassa laatikossa on jonkinlainen pieni moottori, joka pitää pyörää pyörimässä.

Mikä saa tämän ”ikiliikkujan” pyörimään? Hyviä ideoita otetaan vastaan kommenteissa!