Odotamme vieläkin lentäviä autoja, mutta lentävien Lego-helikoptereiden aika on tullut.

Gizmodo-sivusto on nostanut esille oheisen hauskan uuden videon, jolla ilmailuinsinööri Adam Woodworth esittelee YouTube-kanavallaan rakentamaansa uutta isoa ”Lego-helikopteria”.

Ainakin kaukaa katsoen härveli näyttää jättikokoiselta Lego-kopterilta, ja videolla se nousee komeasti ilmaan, vaikka helikopterin roottori pyörii vain hitaasti.

Jos videota katsoo tarkasti, voi nähdä helikopterin laskutelineeseen kiinnitettynä neljä pienoislennokin roottoria. Helikopterin nousee ilmaan niiden voimalla. Vaikka roottorit ovat pieniä, helikopteri on tehty kevyestä polystyreenistä, joten se pystyy lentämään.

Lego-fanit voivat tunnistaa helikopterin vuonna 1990 julkaistusta 6396-numerolla kulkevasta lentokenttäsarjasta. Woodworthin rakentama härveli on kymmenen kertaa suurempi mutta painaa vain vähän yli kaksi kiloa.

Valitettavasti Woodworth ei tarjoa ohjeita, joilla tavalliset kuolevaiset voisivat rakentaa vastaavan helikopterin. Jos vastaavaa yrittää rakentaa kotona itse, ilman ohjeita epäonnistuminen on melko todennäköistä.