Elämä internetissä on yllättävän vaikeaa, jos nimesi on Tom Test. Tai Avery Blank. Tai Christopher Null.

The Wall Street Journal -lehti kirjoittaa, että monet yhdysvaltalaiset, joilla on hieman epätavallinen sukunimi, joutuvat usein ongelmiin huonosti laadittujen testilomakkeiden kanssa.

Jos esimerkiksi ihmisen sukunimi on Blank, monet nettilomakkeet eivät hyväksy sitä oikeaksi sukunimeksi.

Tai jos sukunimi on Test, oikea Tom Test saa monta kertaa kuussa viestejä palveluista, joihin joku muu on liittynyt hänen nimellään olettaen, että ”Tom Test”-nimistä henkilöä ei oikeasti ole olemassa.

Esimerkiksi James Test kertoo lehdessä, että hän on toistuvasti epäonnistunut lentolippujen varaamisessa American Airlinesin sivuilla, koska järjestelmä olettaa kyseessä olevan vain testi.

Usein selitys ongelmiin on verkkosivusto, joka seuloo liiankin tiukalla kammalla mahdollisia spämmitilejä, selittää lehdessä verkkokehittäjä Ashley Sheridan. Monet verkkosivustot päättelevät edelleen, että tietyt sanat sähköpostikentässä ovat merkkejä feikkitilistä.

Tivix-yhtiön tekninen arkkitehti Kyle Connors sanoo lehdessä, että monet uudemmat verkkosivustot on rakennettu niin, että ne tunnistavat yleisiä sanoja, jotka voivat olla myös nimiä.

Tämä tuskin lohduttaa esimerkiksi entistä ohjelmoijaa David Booksia, joka kertoo lehdessä, että häneltä kesti kaksi vuotta vakuuttaa Facebook siitä, että tämä oli hänen oikea nimensä. Hän joutui lähettämään yhtiölle muun muassa ajokorttinsa ja henkilötodistuksensa. Ilmeisesti nimi oli Facebookille liian geneerinen.