Hiusharja kuuluu tietysti jokaisen kylpyhuoneen varustukseen, mutta eikö olekin turhauttavaa, että hiusharjat eivät ole erityisen fiksuja? Ne vain… harjaavat.

Harva meistä on luultavasti edes pohtinut moista kysymystä. Siltä varalta että joku on kuitenkin halunnut itselleen älykkäämmän hiusharjan, sellainen nyt esitelty.

L’Oréalin ammattilaistuoteyhtiö Kérastase on kehittänyt Withingsin kanssa ”älyhiusharjan”, jonka yhtiöt julkistivat tiistaina. Withings on yhtiö, jonka Nokia osti viime vuonna.

Mitä Kérastase Hair Coach -älyhiusharja siis tekee? Esittelytiedotteiden mukaan harja pystyy analysoimaan hiusten laatua ja harjaustapaa sekä tarjoamaan harjaan liitetyn älypuhelinsovelluksen avulla vinkkejä käyttäjälleen paremmasta hiusten hoidosta.

Hiusharjaan on upotettu muun muassa mikrofoni, joka kuuntelee ja analysoi hiusten harjaamisen ääntä. Lisäksi harjassa on sensori, joka pystyy tarjoamaan käyttäjälle haptista palautetta, jos hiuksia harjataan liian kovalla voimalla. Sensorit myös mittaavat muun muassa harjausvetojen määrää ja hiusten kosteutta.

Julkistus on herättänyt myös huvittuneita kommentteja. Esimerkiksi The Register -verkkopalvelu kutsuu laitetta ”Internet of Shitin” varhaiseksi voittajaksi vuonna 2017.

”Tämä on hirveää. Meidän lajimme ei ansaitse jäädä henkiin”, artikkeli kommentoi ehkä hieman liioitellen. Laite on kuitenkin todellnen, ja se tulee saataville vuoden 2017 syksyllä, ja sen hinnaksi tulee noin 200 dollaria eli euroina suunnilleen saman verran.

Tietysti tästä on myös video.

Kuvat: Withings