Mikäli viimeisimmät tiedot pitävät paikkansa, uusi Surface tulee vuoden loppupuolella.

Väitetystä hintaluokasta päätellen uutuus pyrkii kilpailemaan ensisijaisesti iPadin kanssa, mutta lisäksi sen tarkoituksena on vahvistaa Windows 10 -käyttöjärjestelmän asemaa mobiililaitteiden puolella.

Bloombergin lähteiden mukaan tuleva Surface-tabletti perustuu 10 tuuman näyttöön, Intelin suoritintekniikkaan ja pyöristettyyn kotelointiin. Tallennustilaa olisi vastaavasti 64 tai 128 gigatavua ja liitäntäpuolelta mainitaan usb-c.

Akkukestoksi kerrotaan tutulta kuulostavat 9–10 tuntia, joten tekniikka on periaatteessa kunnossa.

Toisaalta spekseissä ei myöskään ole mitään sellaista, mistä saattaisi erityisesti innostua.

NUO ominaisuudet kielivät joka tapauksessa siitä, että uutuus on tarkoitettu nimenomaan kotioloihin ja/tai opiskelijoille, eikä ensisijaisesti yrityskäyttöön, kuten valtaosa nykyisistä Surface-laitteista.

Paljon tämän enempää ei aiheesta toistaiseksi tiedetä, joten iPadin asema eräänlaisena ykköstablettina ei välttämättä ole uhattuna.

Mutta Microsoft tuskin haluaa paljastaa kaikkia korttejaan tässä vaiheessa.

Vielä ei tiedetä sitäkään, kuuluuko kynä vakiovarustukseen.

Kyseessä on vasta ensimmäinen hallittu ”Bloomberg”-vuoto, minkä jälkeen ehtii vielä tapahtua paljon.

On nimittäin mahdollista, että uusi Surface olisi esimerkiksi laiteluokkansa kevein edustaja, millä voi jo erottua edukseen.

Tai kenties hintaa saadaan painettua selvästi iPadin tason alapuolelle.

 

Siitä ei silti pääse mihinkään, että Microsoftin aiemmat hankkeet samoilla markkinoilla ovat jääneet vaisuiksi. Harva esimerkiksi muistaa Surface RT:tä, saati Surface 3:a, jonka valmistus lopetettiin vähin äänin vuonna 2016.

Lisäksi Windows 10 -käyttöjärjestelmä saattaa sekin olla uutuus-Surfacelle eräänlainen riippakivi – olipa itse laite lopulta millainen hyvänsä.