Maaliskuun lopulla Jaguar esitteli New Yorkin autonäyttelyssä F-Pacesta uuden SVR-mallin, joka nousee suorituskyvyllään, varusteillaan ja valitettavasti myös hinnallaan uudeksi lippulaivaksi.

Jaguar Land Rover Special Vehicle Operationsin kehittämän mallin keulalla on mekaanisesti ahdettu viisilitrainen V8, joka kehittää 404 kilowattia tehoa ja 680 Nm vääntöä. Kiihdytys nollasta sataan vie aikaa 4,2 sekuntia ja huippunopeus on 283 km/h. Kuulostaa aivan riittävältä vai mitä?

Ei kaikkien mielestä, tai ainakin brittiläinen Lister on asiasta eri mieltä.

Yhtiö on nimittäin julkaissut Facebookissa kuvan, johon se liitti tekstin: ”Maailman nopein SUV eli katumaasturi”. Lister ei paljasta asiasta enempää, mutta lähtökohtana on ainakin kuvan mukaan Jaguar F-Pace.

Kuvasta näkee, että autossa on aggressiivisesti muotoiltu puskuri ja lokasuojissa on levitykset. Toisin sanoen raideväliä on kasvatettu tai autossa on erittäin leveät renkaat.

Kevyen näköisten vanteiden puolien lomasta pilkottavat kullanväriset kookkaat jarrusatulat. Tekniikasta ei ole siis kerrottu mitään, mutta Autocar-lehdelle antamassaan haastattelussa Listerin omistaja paljasti, että tulevan uuden Listerin moottorin teho voi olla 500 kilowatin luokkaa.