Jaguarin ensimmäinen kaksipaikkainen urheiluauto yli 50 vuoteen on nyt myynnissä hintojen alkaessa 117 935 eurosta.

Legendaarinen vuonna 1961 esitelty Jaguar E-Type on saanut arvoisensa seuraajan, kun aakkosissa on siirrytty seuraavaan kirjaimeen. Uuden F-Typen myynti on vasta alkanut Suomessa, mutta muualla maailmassa kysyntä on ollut niin vahvaa, että tämän vuoden tuotanto on jo varattu. Onneksi Suomeen on tulossa autoja, joten F-Typen voi vielä saada tälle kesälle.

Vaihtoehtoja on kolme joista 117 935 euron hintaisessa F-Typessä on 3,0-litrainen kompressoriahdettu 250 kW ja 450 Nm kehittävä V6-moottori. Sen yläpuolella on saman moottorin tehokkaammalla (275 kW ja 460 Nm) versiolla varustettu F-Type S, jonka hinta on 137 948 euroa.

Huippumallissa sylintereitä on kaksi enemmän ja iskutilavuutta löytyy 5,0-litraa. Siinäkin on kompressoriahdin, joten 179 920 euron hintaisen F-Type V8 S:n teho on 364 kW ja huippuvääntö 625 Nm.

Kaksipaikkainen 4,47 metrin avokori näyttää luonnossa todellista pienemmältä. Varustelu on hyvä jo lähtömallista alkaen, jossa on mm. istuimien sähkösäätö, älyavain, automaatti-ilmastointi, 8-tuumainen kosketusnäyttö ja kaikissa malleissa vakiona oleva 8-vaihteinen automaatti, jota voi käyttää myös ohjauspyörän siivekkeistä.

Auton voi yksilöidä mieleisekseen monipuolisesta lisävarusteluettelosta. Jos avoauto ei ole mieleinen valinta, niin ei ole hätää. Jaguar F-Typen Suomen lehdistötilaisuudessa väläytettiin kuva syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä esiteltävästä F-Type Coupésta.