Internetin aikakaudella on vaikea pitää salaisuuksia, kuten kuvamme Jaguar XF Sportbrakesta osoittaa.

Jaguarin oli tarkoitus yllättää yleisö Geneven autonäyttelyssä uudella farmarimallillaan, mutta toisin kävi. Brittiläinen Autocar-lehti sai jostain käsiinsä kuvan tulevan mallin esitteestä ja julkaisi sen. Halusimme tarjota lukijoillemme mahdollisuuden arvioida edustusfarmarien joukkoon tulevan uutuuden muotoja, joten tässä ensimmäinen kuva.

Jaguar XF Sportbrake on lainannut perän linjoja kookkaammasta XJ-mallista. Tekniikka on samanlainen kuin sedanissa aina 2,2-litraista nelisylinteristä dieselmoottoria myöten.

Julkaistuamme Jaguar XF Sportbraken kuvan, kului vain hetki siihen, että valmistaja lähetti virallisen tiedotteen. Jaguar kertoo, että B-pilarista eli etuovesta taaksepäin kaikki on kokonaan uutta. Farmari on hivenen eli 5 mm sedania pidempi ja painoa on tullut 70 kiloa lisää.

Tilaa on enemmän sekä takamatkustajille että tavaroille. Takaistuimella pääntila on kasvanut huomattavat 48 mm. Tavaratilaa on 550 litraa eli hivenen vähemmän kuin BMW:n 5-sarjan Touringissa (560 l) ja Audi A6 Avantissa (565 l). Takaistuimen taittamalla tila kasvaa 1675 litran kokoiseksi, mikä on aivan samaa luokkaa Audin ja BMW:n kanssa, mutta Mercedes-Benzin E-sarja on tässä kohtaa omassa suuruudessaan.

Tekniikkapuolella takana sedanin kierrejouset on vaihdettu tasonvakaajalla varustettuun ilmajousitukseen. Jaguarin mukaan Sportbraken ajo-ominaisuudet ovat samalla tasolla porrasperäisen kanssa. Myynti aloitetaan dieselmalleilla, mutta jopa XFR Sportbrake on tulossa myyntiin.