James Bond, agenttti 007, on ajanut monenlaisilla firman autoilla. Ensi vuonna hän palaa neljännen kerran vanhaan rakkauteensa, Aston Martiniin.

Ensi vuonna ensiesityksensä saavassa uudessa Bond-elokuvassa 007 ajaa jälleen Aston Martinilla. Bondin, James Bondin, uusin työsuhdeauto on Aston Martin V12 Vanquish, mallia 2002, jonka ensimmäiset tuotantoversiot on näinä päivinä toimitettu asiakkaille. Vanquishin bongaaminen on sattuman kauppaa. Diilereiden mukaan jonotuslista oli neljä kuukautta sitten 700 tilauksen mittainen, mikä tarkoittaa sangen pitkää odotusaikaa, sillä Vanquishia valmistetaan vain 300 kappaletta vuodessa. Tehdas, joka seilaa nykyään Fordin lipun alla, on ilmoittanut, ettei tuotantomäärää nosteta, sillä Aston Martinit tehdään tulevaisuudessakin enimmäkseen käsityönä; mitä nyt joitakin pisteosia otetaan aiempaa useammin Fordin hyllyiltä.

Vanquishissa on 5,9 litran 48-venttiilinen kokoalumiininen V12-moottori, joka tarjoaa tehoa 340 kW (460 hv)/6 500/min ja vääntöä 540 Nm/5 000/ min. Vaihteisto on Magneti Marellin kehittämä kuusilovinen, jossa voi valita joko automaattisen tai manuaalisen vaihteensiirron. Manuaalia käytettäessä vaihteet valitaan kahdella, sormien ulottuvilla ratin kehän takana kello kymmenen ja kahden kohdalla olevalla valitsinvivulla; oikeasta vivusta isompi ja vasemmasta pienempi vaihde.

Aston Martin Vanquish V12:n huippunopeudeksi tehdas lupaa 306 km/h ja nollasta sataan kiihtyvyydeksi 4,8 sekuntia. Numeroiden valossa Mr. Bondin on syytä olla varovainen ja takaa-ajajien kurissa pitämiseksi harkita autoonsa kevyttä kenttäaseistusta, moottorin ahtamista ja kilpa-ajokoulua omien, kenties ruostuneiden taitojensa kohentamiseksi.

(Tiivistelmä Jukka Sihvosen artikkelista TM 4/02, s. 66-67)