Japanilaiselle robotiikkayritykselle työskentelevä 44-vuotias insinööri Masaaki Nagumo teki lapsuuden haaveistaan totta ja rakensi tosielämän ”mecha-tukirangan” eli ihmiskuljettajan sisäänsä sulkevan taistelurobotin, kertoo Reuters.

Nagumo katseli lapsuudessaan japanilaista Mobile Suit Gundam -anime-animaatiosarjaa ja on siitä lähtien uneksinut sarjassa esiintyvien kuvitteellisten jättiläismäisten humanoidirobottien ohjaamisesta. Ja kukapa ei haluaisi toteuttaa lapsuutensa villeimpiä unelmia? Nagumo tarttui tuumasta toimeen tosissaan.

Tuloksena oli LW-Mononofu-niminen kaksijalkainen ”mecha-taistelurobotti”, joka on 8,5 metriä pitkä ja painaa yli seitsemän tonnia.

Mononofu-mechan sisältä löytyy ihmisen kokoinen ohjaamo monitoreineen ja vipuineen. Ja kyllä, pilotin operoimat ohjainlaitteet eivät ole koristeita, vaan niillä ohjataan robotin sujuvasti liikkuvia käsiä ja jalkoja. Myös sormia ja ylävartaloa voi liikuttaa erikseen. Ohjaamoon noustaan vinssin avulla.

Humanoidirobotilla voi kävellä eteenpäin ja myös pakittaa, mutta sen vauhti ei varsinaisesti huimaa päätä: huippunopeus ei ylitä edes yhden kilometrin tuntinopeuden rajaa.

Hitauden ei kannata antaa kuitenkaan hämätä, sillä sen oikeasta kädestä löytyy yllätys: sinkomainen ilma-ase, joka ampuu pehmopalloja 140 kilometrin tuntinopeudella.

Nagumon mukaan Mononofu on maailman suurin liikkuva oikean elämän animerobotti. Niin suuri, että se ei mahdu koti- ja syntyvajastaan ulos pituutensa puolesta.

Katso videot Mononofu-mechasta alta!