Lentävä auto on tietysti vain haavekuva, joka ei välttämättä koskaan toteudu.

On kuitenkin olemassa jo nyt myynnissä olevia viritelmiä, jotka voidaan hyvin laveasti määritellen laskea lentäviksi autoiksi.

Yksi tällainen on SkyRunner-nimisen yhtiön NI43SR-malli, mikä näyttää lähinnä pieneltä mönkijältä, jonka takaosaan on kiinnitetty potkuri. Laite pääsee lentoon siihen kiinnitetyn ison laskuvarjon avulla.

Carscoops-sivusto kertoo, että äskettäin tällaista autoa testannut pariskunta joutui todella pahan näköiseen onnettomuuteen, joka sattui tallentumaan myös videolle.

SkyRunner-yhtiön mukaan sen lentävää autoa on helpo ohjata. Kaasupolkimen avulla auton korkeutta voi säädellä, ja kaksi ohjainta säätelee sitä, kääntyykö auto oikealle vai vasemmalle. Yhtiö väittää, että sen lentävät ajoneuvot ovat ”helpoimpia ja turvallisia lentomuotoja, joita voi oppia”.

SkyRunnerin lentäminen edellyttää kuitenkin lentolupaa ja hieman pätäkkääkin, koska auton hinnat lähtevät liikkeelle 139 000 dollarista.

Alla olevalla videolla nousu tapahtuu onnistuneesti, mutta korkeutta ei tule tarpeeksi ja kone törmää rakennuksen seinään.

Auton kyydissä ollut pariskunta selvisi hengissä onnettomuudesta, mutta he loukkaantuivat. Videota katsellessa voisi luulla, että siinä olsii voinut käydä pahemminkin.

Video toimii hyvänä muistutuksena siitä, että lentävien autojen yleistymisen yksi este on (teknisten vaikeuksien lisäksi) se, että ilmaillessa moni asia voi mennä pieleen, ja silloin syntyy yleensä rumaa jälkeä.

Alla on yhtiön mainosvideo siitä, miten härvelin pitäisi toimia.