Italialaista Sergio Marchionnea pidettiin pitkään autoalan guruna, joka saa kaiken onnistumaan. Hän pelasti Chrysler-konsernin konkurssilta ja yhdisti sen Fiat-konserniin. Sen jälkeen asiat eivät ole edenneet enää ruusuisesti. Herra on tehnyt komeita viisivuotissuunnitelmia, jotka eivät ole toteutuneet.

Yksi luvatuista malleista on Jeep Grand Wagoneer, josta oli tarkoitus tulla Jeepin lippulaiva. Se piti esitellä vuonna 2014, mutta kuten hyvin tiedämme, mitään ei ole tapahtunut.

Vuonna 2014 paljastettiin nykyinen viisivuotissuunnitelma, jossa Grand Wagoneerin esittely oli vuoden 2018 lopulla. Sekään ei ole toteutumassa, mutta tällä kertaa tunnelin päässä on valoa.

Sen sijaan, että Grand Wagoneer siirrettäisiin jälleen seuraavaan viisivuotissuunnitelmaan, nyt mallia voidaan odottaa vuoden 2019 loppupuolella. Jeepin lippulaivasta on tarkoitus tulla yksi luokkansa ylellisimmistä vaihtoehdoista.

Perusrakenteensa Grand Wagoneer jakaa seuraavan sukupolven Ram 1500:n kanssa. Rakenne ei viittaa ylellisyyteen, mutta luvassa on hyvät maastoajokyvyt ja mahtava perävaunupaino.

Kuvassa Jeep Grand Wagoneer 1989.